Over Andrea

Over Andrea McCabe (1966)

Ik ben zelfstandig coach en begeleider mens- en teamontwikkeling. Dit doe ik vanuit mijn eigen bureau dat ik in 2004 heb opgericht. Hiervoor heb ik 15 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in verschillende (manager) functies. Ik ben Brits van oorsprong en woon inmiddels 27 jaar in Nederland.

Veel verschillende tradities en stromingen uit de psychologie, existentiële fenomenologische filosofie en communicatiewetenschappen hebben me de afgelopen jaren geïnspireerd.

Mijn eigen ontwikkeling is vooral verrijkt door studie en training aan de Gestalttheorie en methodiek, A.H. Almaas (de Ridhwan School), het Centrum voor Tantra, Deep Democracy, Supervisiekunde en Somatic Experiencing©

Andrea McCabe
I believe real, lasting change occurs when we are prepared to explore the underworld of our behaviour, patterns and hidden emotions, to dive under the surface of who we think we are and to be open and curious to what lies beneath.

Mijn werkwijze

Ik ben geboeid door wat mensen beweegt en belemmert om richting te geven aan hun leven. Mijn passie ligt vooral in de onderstroom, in dat wat niet uitgesproken wordt, maar vaak wel gevoeld wordt.

Ik vind het belangrijk dat ‘wat gezegd moet worden, gezegd kán worden’. Dit vraagt het leren omgaan met het spanningsveld tussen autonomie en verbinding (jezelf zijn én ik verbinding blijven met de ander), juist wanneer er verschillen optreden in het contact of wanneer de spanning oploopt. In mijn werk, verkennen we dit spanningsveld en creëren we samen de kwaliteiten van veiligheid, openheid en vertrouwen om in verbinding en autonomie te kunnen groeien.

In mijn werk ondersteun ik managers, professionals, teams en organisaties die willen groeien en blijven ontwikkelen, die bereid zijn om in de spiegel te kijken en dieper te willen gaan om:

  • Vaste patronen zichtbaar te maken;
  • Lastige werksituaties en relaties bespreekbaar te maken;
  • Bewustzijn en zelfverantwoordelijkheid te vergroten van
    waaruit nieuwe keuzes en nieuw gedrag kunnen ontstaan.

Mijn manier van werken is proces- en ervaringsgericht. Het primaire gereedschap ben ikzelf. De ontwikkelvraag blijft het uitgangspunt, maar die zal niet altijd inhoudelijk op de voorgrond staan. Tijdens leerprocessen is mijn aandacht gericht op het creëren van persoonlijke ervaringen tijdens de leersessies, -dagen die kunnen leiden tot concrete veranderingen in het leven en het werk van de deelnemer.

Ik begeleid dynamieken tussen mensen, met aandacht voor de interactie en relatie binnen het werkend veld. Ik stimuleer zelfverantwoordelijkheid en autonomie in het doen en laten.

Ieder mens handelt vanuit eigen ervaring, opvoeding en omgeving. De kunst is om jezelf te zijn en te verbinden. Aan dit proces draag ik bij.

Andrea in een paar woorden

Integer, analytisch en empathisch, scherp en zacht, kritisch, opbouwend, spiritueel en concreet, rustig en enthousiast, speels en confronterend.

Ik hou van

Koffie verkeerd in de ochtend met vers gemalen bonen, hiking in Engeland en andere landen met bergen, hardlopen, schrijven in mijn dagboek, yoga, foto’s maken, dikke historische novels lezen. En mijn hond; he lights up my entire life.

Maatwerk

Ik bied maatwerk voor vragen die leven binnen een persoon, team of organisatie. Alle trajecten kennen een duurzaam proces om lange termijn resultaten te borgen.