Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

De meest belangrijke ontdekkingen betreffen niet het vinden van nieuwe landen, maar het zien van de dingen met nieuwe ogen. (Marcel Proust)

Het fundament in een leiderschapstraject ligt bij het bewustwording van wie jij al bent als leider, je krachten, je voorkeursstijl van leidinggeven, je blinde vlekken en jouw mate van invloed op anderen. Je leert dieper kijken naar jezelf. In een leergang, krijg je meer inzicht in hoe je als leider jezelf in kan zetten als het belangrijkste instrument om je leidinggevende taken uit te voeren. Je leert de balans te vinden tussen sturen op inhoud (resultaat) en proces (relaties met anderen) ofwel te navigeren tussen de onderstroom en de bovenstroom. Je eigen leerproces staat centraal.

Opbouw

Het leerproces begint met een individuele intake. De opbouw van een traject kan verschillende elementen hebben: opleidingsmodulen, 360 graden feedback, leiderschapstesten, individuele coaching, intervisie, het werken met een interne mentor, gastdocenten, tussendoor praktijkopdrachten.

Voorbeelden van modules die in de loop van het jaar aan bod kunnen komen:

  • Persoonlijke leiderschap
  • Teamontwikkeling
  • Coachend leiderschap
  • Leidinggeven aan verandering

“Ik heb bij Andrea de leergang Verbindend Leiderschap gevolgd en het was voor mij een bijzonder waardevolle leergang; Andrea begeleidt heel sterk zowel de inhoud, als het proces en dat laatste zowel het groepsproces als het individuele proces. Zelden een leergang meegemaakt waar ik zoveel geleerd heb”. 

Carla Moors, Manager Zorg ’s Heerenloo, regio Rivierenland

Werkwijze

Een leiderschapstraject is altijd maatwerk, zowel voor de organisatie als de deelnemende manager, en een traject duurt een jaar.

Korte stukken theorie worden afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen en constellaties. Je wordt in leersituaties geplaatst waarin je kunt ervaren wat voor leider je bent. Je wordt geprikkeld om kritisch naar jezelf te kijken, te experimenteren met nieuw gedrag en met verschillende stijlen van leidinggeven. Tussen de blokken werk je aan praktijkopdrachten zodat transfer naar de dagelijkse leiderschapspraktijk plaatsvindt.

Andrea McCabe